Young talent boost


Talentvolle medewerkers boeien en behouden is voor iedere organisatie een uitdaging. Uit vele onderzoeken blijkt dat medewerkers zich graag willen blijven ontwikkelen. Dat geldt zeker voor jonge medewerkers die nog aan het begin van hun carrière staan. Om als werkgever aantrekkelijk te zijn en blijven voor jong talent, zul je dus moeten blijven investeren.

 Play your strength

Uit vele onderzoeken blijkt dat jong talent deels andere behoeftes heeft. Of laten we zeggen dat de accenten anders liggen. Jonge mensen hechten bijvoorbeeld extra veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling, aan zinvol bijdragen aan de maatschappelijke relevantie van hun werkgever, engagement dus. En aan positiviteit, oplossingsgerichtheid en vertrouwen.

Om jong talent te inspireren en te ontwikkelen is een aantal onderwerpen belangrijk om aan bod te laten komen:

Inzoomen op ieders unieke talenten. Dus niet: Wat zou jij nog anders moeten ontwikkelen? Maar: Waar ben je goed in en hoe kun je daar nòg beter in worden? Welke talenten dienen het doel dat je voor ogen hebt? Hoe kunnen jouw talenten concreet bijdragen aan de doelen van de organisatie? ?

Versterken van de communicatieve vaardigheden dankzij taal en tools waarmee je het échte gesprek te kunt voeren.

Reflecteren in actie. Onderzoek naar persoonlijke triggers en defensieve mechanismes. Leren bij te sturen en te communiceren via het Wederzijds Leren model.

Presentatie skills vergroten. Tijdens vergaderingen, werkoverleggen en zelfs tijdens een informeel gesprek bij de lunch, presenteer je jezelf, en je verhaal. Hoe doe je dat op zo’n manier dat je de ander kunt raken in hoofd én hart?

Making Sense Together ontwikkelt, altijd in co-creatie met  de opdrachtgever, uitdagende programma’s die jong talent een boost geven.

 Resultaat

N

Versterking van persoonlijk leiderschap

N

Inzicht in eigen talenten

N

Communicatief sterker

N

Tijdens gesprekken in staat zijn om te reflecteren en bij te sturen

N

Zich zekerder presenteren

N

Grotere verbondenheid met de organisatie

“Wat een mooi pad hebben we met z’n allen bewandeld! Ieder zo zijn/haar eigen ontwikkelingsstappen en dat we daar allen aan hebben mogen bijdragen en getuige van hebben mogen zijn. Zo bijzonder!”

“Echt top hoe we steeds weer in levensechte situaties hebben mogen oefenen. Dit gun ik iedereen.”