Werkwijze

Wat we beloven

Theatre is the art of looking at ourselves

Daarom zetten wij theater in. Niets spiegelt zo mooi als scènes waarin je jezelf en elkaar herkent. Bewust of onbewust, theater raakt je en maakt op speelse én serieuze wijze duidelijk waar het écht over gaat.

Co-creatie

Ons werk is nooit ‘een klus klaren’. Om een duurzame impact te garanderen, ontwerpen wij interventies in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Altijd op maat en altijd afgestemd op de specifieke situatie en wensen.

No more boring training

Saaie trainingen zijn er al genoeg. De energie lekt weg en de impact is van korte duur. Daarom werken wij met interactieve, verrassende en theatrale werkvormen, die activeren en motiveren. En waar nog lang over wordt nagepraat.

Je hebt niets geleerd totdat je het in actie kunt laten zien

We leren uiteindelijk door het te ervaren en te doen. Inspirerende oefenmogelijkheden, zoals met acteurs, is een beetje zoals zwemmen op het droge. In alle veiligheid, en met de nodige uitdaging, leidt dat tot actie experimenten in de praktijk.

On the job

‘Op de hei’ inzichten opdoen over ineffectieve werkpatronen is heel nuttig. Maar om die patronen ook echt te veranderen, moeten er met die inzichten ook stappen gezet worden in de praktijk. Daarom sluiten wij ook op de werkvloer aan. O.a. bij overleggen.

Met liefde het zwaard hanteren

De onderstroom naar boven halen en blinde vlekken zichtbaar maken, dat vraagt om bekrachtiging. Maar ook om confrontatie. Beide zijn nodig om te leren en te groeien. We gaan daarom logischerwijze de confrontatie niet uit de weg. Dat doen we echter altijd met compassie en maken dat voelbaar.

Walk the talk

Wij voeren met veel plezier het échte gesprek. Ook als het spannend wordt, of misschien wel júist. Dat kun je van ons verwachten tijdens ons werk en in gesprekken óver ons werk. In onze eigen organisatie doen wij het niet anders want wij geloven in de kracht van reflectie. Daarom investeren we voortdurend in onze eigen persoonlijke groei.

Buitenboordmotor

De buitenstaander ziet soms meer. Of andere dingen. We worden daarom geen onderdeel van, maar we verbinden ons wel met het team en de organisatie. We kijken mee, delen wat we zien en ondersteunen het leervermogen dankzij de blik van de betrokken buitenstaander.

Taal en tools

Hoe benoemen we dat? En hoe maken we het bespreekbaar? Als wij weg zijn, zorgen de gezamenlijke taal & tools ervoor dat men aannames kan toetsen en de onderstroom kan verkennen. Kortom: het échte gesprek vindt ook écht plaats en wordt onderdeel van de organisatiecultuur.

Evidence based

We werken vanuit wetenschappelijke inzichten en gevalideerde (test)methodes. Al onze interventies hebben hun grondslag in wetenschappelijk onderzoek. We laten ons graag inspireren door nieuwe inzichten en zetten deze om naar interactieve werkvormen.