Thomas Boer


communicatietrainer acteur
gespreksbegeleider interventieontwerper
(team)coach
transformatiebegeleider

 

 Iedereen is uniek en tegelijkertijd is niets menselijks ons vreemd. Ik wil als trainer, coach en acteur aansluiten op ieders persoonlijke leerbehoefte en zie tegelijkertijd, door mijn wimpers glurend, steeds de grotere universele thema’s terug waar iedereen mee worstelt. Daarnaast hou ik ervan om te improviseren; intuïtief reagerend mét ruim twintig jaar ervaring in mijn rugzak. 

“Ever tried. Ever failed. No matter.
Try again. Fail again. Fail better.”

Samuel Becket

Ik begrijp heel goed wat mensen doormaken als ze nieuwe dingen willen leren. Uit je comfort zone stappen is bij leren onvermijdelijk, maar dat moet wel veilig voelen. Mijn ervaring in het theater helpt me daarbij: met acteren zoek je altijd de grens op van je kunnen om een rol zo goed mogelijk neer te zetten. Acteren gaat dan ook voor mij niet over ‘doen alsof’ maar juist om échte overgave aan het moment in de gebalde tijd van een voorstelling of scène. Tot die overgave wil ik mensen inspireren als ze zichzelf willen ontwikkelen: blijf nieuwe dingen proberen, ook als er een risico is dat het mislukt. Je zult zien hoe vaak dingen wél lukken, en anders heb je op zijn minst iets geleerd en ervaren.

 

 

 

waarden

KWETSBAARHEID
Ik ben open over mijn gevoelens, over wat ik niet weet of kan en waarmee ik zelf worstel.
Ik durf om hulp te vragen als ik dingen lastig vind.
In mijn werk deel ik vaak bewust persoonlijke zaken, mits relevant. Dat creëert gelijkwaardigheid, verdieping en verbinding.

ONAFHANKELIJKHEID
Als zelfstandig trainer, coach en acteur kan ik vrijuit denken en spreken omdat ik geen onderdeel ben van de organisatiecultuur waar mijn deelnemers deel van uit maken. Zo houd ik mijn blik fris om ingesleten structuren en patronen te herkennen en mensen hiervan bewust te maken. Ik neem zo nodig geen blad voor de mond om liefdevol te confronteren en de vinger op de zere plek te leggen.

 

‘SPEELSHEID
Op een feestje, sta ik vaak als eerste op de dansvloer. Als acteur of trainer doe ik in feite hetzelfde: ik spring erin en ik improviseer. Zien wat er in het moment ontstaat, is misschien wel het mooiste aan mijn vak.
We leren spelenderwijs: net als bij kinderen of jonge dieren is spelen altijd oefenen voor de ‘echte’ wereld daarbuiten. Daarom is spelen de basis van mijn werk. Elke didactische oefening is in essentie ook een ‘spel’ om iets nieuws te leren.

 

Thomas Boers

Opleidingen

Fontys Academie voor Drama, Eindhoven

Nonons coach intensive

Nonons coach expert

Clifton Strengths Finder