theaterinterventies

theater interventies

Terugspeeltheater

“Wij willen graag op een originele manier stilstaan bij het jubileum van onze directeur.”

“Om een volgende stap te kunnen zetten, willen we eerst terugkijken hoe de reorganisatie tot nu toe verlopen is.”

In het Terugspeeltheater zijn spontane persoonlijke verhalen van het publiek input voor de acteurs.

De gespreksleider nodigt mensen in het publiek uit een persoonlijke ervaring te delen met betrekking tot het thema van de bijeenkomst. Daarna krijgen de acteurs de opdracht om het verhaal in een bepaalde vorm te verbeelden: een scène, monologen, een hoorspel, een sprookje, alles is mogelijk. Het verhaal wordt ter plekke geïmproviseerd.

De acteurs beelden niet letterlijk het verhaal uit, maar verbeelden de onderliggende gevoelens en dat wat tussen de regels door gezegd wordt. De interactie die op deze manier ontstaat tussen publiek, gespreksleider en acteurs is uniek. Het is voor iedereen en vooral voor de inbrenger heel bijzonder om het verhaal teruggespeeld zien worden.

Het Terugspeeltheater roept ontroering, compassie en verbinding op.

WANNEER

Deze theatervorm kan worden ingezet om bepaalde thema’s uit te lichten tijdens een kick-off van een trainingstraject, bij een kennismakingsbijeenkomst, op een congres of tijdens visiedagen.
Ook tijdens een reorganisatie of na grote veranderingen, om te peilen en te delen wat er zoal gebeurd is met iedereen in dit proces.
Daarnaast is het Terugspeeltheater een verrijking bij een jubileum, een reünie of feest.

}

Duur: Anderhalf uur

Voor groepen van 15 tot 100 personen

“De situaties werden met veel humor prachtig uitgebeeld. Het was een wervelende show, die vloeiend verliep van de ene naar de andere situatie, spontaan, vrolijk en vol herkenning.”

“Het was een geweldig anderhalf uur met zowel een lach als een traan, dat veel te snel voorbij ging.”