theaterinterventies

theater interventies

Spiegelscènes

“Hoe kunnen wij onze visie op een energie gevende manier bespreekbaar maken met onze medewerkers?”

“Wij willen graag plenair op een interactieve manier met onze medewerkers in gesprek over onze Bedoeling.”

HOE WERKT HET?

Making Sense Together schrijft en speelt op maat gemaakte scènes aan de hand van vooraf genomen interviews. De scènes werken als een spiegel. Door de herkenning, de humor en ontroering nodigen ze uit tot het delen van meningen en gevoelens. Tussen de scènes door gaan de acteurs in gesprek met het publiek door middel van interactieve werkvormen als: levende statistieken, korte interviews, een stellingenspel en bieden zo een gezamenlijke ervaring.

WANNEER?

Spiegelscènes zorgen voor een inspirerende opmaat en een wervelende start. Ze zijn uitermate geschikt voor kick-offs van veranderings- en trainingstrajecten en hei- en teambuildingsdagen en ook voor congressen en symposia en te gebruiken als diagnose instrument.

VERANDERINGSTRAJECTEN

Zeker ook in veranderingstrajecten levert het spelen van herkenbare scènes motivatie op tot verandering bij medewerkers. Juist de erkenning voor hun dilemma’s in de scènes werkt als een grote uitnodiging dat alle gedachten, gevoelens, bezwaren, zorgen gedeeld mogen worden. Daardoor ontstaat er onder andere een diep besef over de hoeveelheid ongemak die de bestaande situatie hen geeft, in combinatie met het inzicht dat zijzelf die situatie kunnen beïnvloeden.

VERSTERK JE EVENT!

“Wij willen graag op één of andere manier ons congres verlevendigen.”

Spiegeltheater is ook uitermate geschikt als een wervelende opmaat van een congres of symposium. Geen lezing met een PowerPointpresentatie, maar interactief theater wat niet alleen het hoofd raakt, maar ook het hart. De verschillende dilemma’s rond het thema van de dag worden in de scènes verbeeld. Dat geeft het publiek een mooie focus en een energieboost voor de rest van de dag.

“Door de interviews waar de scènes uit voort zijn gekomen, werd meteen de goede toon getroffen. De beelden die geschetst werden waren daarom zo herkenbaar. De deelnemers wisten daardoor dat kennelijk alles gezegd mocht worden.”

“De bedoeling was om de medewerkers de spiegel voor te houden, maar wel met een knipoog en humor. Dit is meer dan gelukt. Er is veel gelachen, ondanks dat er ook echt wel wat zaken naar voren kwamen die niet altijd makkelijk zijn om te bespreken.”