trainingen

MASTERCLASS EMPATHIE

“Empathie gaat over

het vinden van de echo’s van anderen, ín jezelf”

– Mohsin Hamid (Pakistaans schrijver)

Open staan voor de emoties, houding en motivatie van anderen, je in hen kunnen verplaatsen, noemen we ‘empathisch vermogen’. Empathie is een vorm van informatie verzamelen: je verdiept je in de ander. Als je dit vermogen bezit krijg je bovendien inzicht in de impact die je op andere mensen kunt hebben.

Empathie leidt tot tactvol optreden en betere samenwerking. Met collega’s maar ook met klanten.

Cognitieve empathie stelt je in staat om je in een ander te verplaatsten en de wereld vanuit het perspectief van die ander te bekijken. Bij affectieve empathie spelen emoties een rol. Je kunt voelen wat een ander voelt. En daar rekening mee houden. Overigens wil dat niet zeggen dat je gevoelens van de ander per se hoeft óver te nemen.

HOE

In de Masterclass train je deze competentie door de wereld te zien vanuit het perspectief van een onbekend persoon op een foto. Doel is om die persoon toe te laten, zowel vanuit het hoofd als vanuit het hart.
Door middel van verschillende dramatechnieken dring je stap voor stap door tot de geportretteerde. Vooroordelen maken plaats voor empathie en genegenheid. De ervaring leert dat in ieder ander altijd wel iets van jezelf te herkennen is.

Actrice/trainer Ottolien Boeschoten maakt in deze training gebruik van technieken uit het theater met pakkende voorbeelden van werkwijzen van bekende acteurs uit onder meer The Crown en Homeland. Door de jaren heen ontwikkelde zij een ontspannen stijl waarin humor en diepgang altijd hand in hand gaan.

RESULTATEN

N

Handvatten voor het vergroten van het cognitieve en affectieve empathisch vermogen

N

Nieuwe facetten van jezelf in de spotlight

N

Toename van je improvisatie capaciteit

“Een bijzondere ervaring in aannames loslaten en op en top ontvankelijk worden. Tja, en blijven spelen daar gaat het om, ook in het echte leven.”

“Heel bijzondere workshop! Een mooie manier om tot meer empathie te komen.”

Zie je niet wat je zoekt?
Jouw trainingsvraag ontwerpen we op maat