LIEKE HOBUS


communicatietrainer  gespreksbegeleider 
(team)coach systemisch opsteller
interimmer transformatiebegeleider


Het onzichtbare zichtbaar maken door de vinger op de juiste plek te leggen. Een veilige en prettige werksfeer creëren waardoor openheid en kwetsbaarheid er durven te zijn.
Ik geloof dat als je het ambacht van het hart onder de knie hebt, dit op alle levensterreinen verbeteringen kan opleveren.

 

 

“Zie niet wat je denkt te zien, maar zie wat je ziet”

Mijn hoofd kan me alles kan wijs maken, mijn lijf is het instrument dat me de juiste informatie geeft.

waarden

MIJN PLEK VINDEN

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Limburg, kreeg ik van mijn vader vaak te horen ‘doe eens even normaal’ terwijl alles in mij schreeuwde om niet normaal te willen zijn. Erbij willen zijn en er tegelijkertijd niet bij willen horen, heeft me jarenlang onrustig gemaakt en zoekend naar mijn plek gehouden. Het was een verademing en een enorme opluchting om de plek te vinden die bij me paste en waar ik zelf helemaal wilde zijn. De ander helpen om z’n plek te vinden, vind ik dan ook magisch om te doen.

MOED

Het spel om de ander het naar z’n zin te maken, ken ik heel goed. Zo goed, dat ik makkelijk kan verdwijnen in de ander(en) en mezelf kwijtraak. Ooit besloot ik om alle banden door te knippen, mijn spullen weg te geven en op reis te gaan met een kleine rugzak om de wereld over te gaan en elk besluit dat op mijn pad kwam, zelf te leren nemen. Dat had ik nodig om sturing te kunnen gaan geven aan mijn eigen levenspad. Om in mijn werk anderen te inspireren en te begeleiden om hun levenslot in eigen hand te nemen, doe ik dan ook heel erg graag.

JE LATEN ZIEN

Na mijn studie deed ik nog een extra opleiding om mijn lerarenbevoegdheid te halen. Ergens voorvoelde ik dat het me goed van pas zou komen. Jaren later kwam ik in het onderwijs te recht om er met heel mijn hart mee verbonden te raken. Als leerkracht is het spannend om jezelf te laten zien en om in de (28!) spiegels te kijken die elke les voor te staan. Dat proces heeft me ongelooflijk veel gebracht. Een leerling wil graag van jou leren ‘hoe doe je dat, mens worden’. En als jij durft te zien wat de leerling (de ander) jou teruggeeft, heb je je eigen leerschool met een ongelooflijk steile leercurve te pakken. Het spannende proces van ‘in de spiegel kijken’ en met compassie je levensvraag aangaan, vind ik het mooiste werk dat je als mens te doen hebt.

 

Opleidingen

Economie, Universiteit Maastricht

Social Science, master degree Tilburg University

Education, master degree Tilburg University

Teachers training, Hoge School van de Kunsten Utrecht

Schoolleidersopleiding, NSO-CNA

Biografiek, master class instituut voor Biografiek

Antroposofie, verdiepende scholing

Leren Modereren, Dagvoorzitter.nl

Ambacht van het Hart, individueel systemisch werken, Phoenix opleidingen

Professionele Begeleiding van Organisaties, systemisch werken voor organisaties, Phoenix opleidingen

Clifton Strengths Finder