GERDA DE WEERDT-HAZENBERG


communicatietrainer  gespreksbegeleider
interventiemanager organisatieadviseur
Lean/Agile(team)coach dagvoorzitter
transformatiebegeleider interimmanager


Ik geloof heel erg dat ieder mens graag wil leren en ontwikkelen. Daarvoor is ‘alleen’ veiligheid, vertrouwen en de juiste omgeving nodig. Dat betekent vaak simpelweg de tijd nemen voor Reflectie. Hier draag ik graag aan bij. Ik doe dat onder andere door structuur te bieden, een fijne sfeer te scheppen en goed te observeren en te luisteren. En ik denk dat mensen ook snel voelen dat ik oprecht hou van mensen in alle soorten maten en kleuren.

“Je hoeft jezelf niet te veranderen, maar voeg iets toe aan je repertoire”

Ik zeg vaak; je hoeft jezelf niet te veranderen, maar voeg iets toe aan je repertoire. Stel een verdiepende vraag, spreek je belemmerende gedachte uit en check deze. Neem tijd voor reflectie. Onderzoek je eigen belemmerende gedachten. Vraag om hulp of advies. Besluit vervolgens zelf wat je er mee wilt doen.

waarden

ONTWIKKELING
Continue ontwikkelen en verbeteren staat in mijn hele loopbaan centraal. Bij Arthur Andersen Business Consulting, de eerste 6 jaar van mijn loopbaan, ben ik ‘opgegroeid’ in het continue verbetervak (en ontstond de verbinding met Manon, een van de oprichters van Making Sense Together). Hier werden we geselecteerd op competenties als Samenwerken, Communicatie en Continue Verbeteren en getraind -om niet te zeggen gedrild- om veelvuldig feedback uit te wisselen. In mijn huidige werk als LEAN/Agile Coach staat dat nog steeds centraal. Als team continue beter worden, de structuren implementeren die dat mogelijk maken (Obeya, Agile Governance, Scrum werken) en de dialogen inrichten en teams en organisaties coachen zich steeds te verbeteren.

BETROKKENHEID
Ik ben erg betrokken bij alles wat ik doe. Ik heb vaker het compliment gehad in een externe opdracht: “Ik dacht dat je hier werkte”. Ik ga er helemaal voor en investeer in de relaties met mijn collega’s en verdiep me steeds opnieuw in mijn cliënten. Wat is hier nodig? Ik schakel makkelijk bij veranderende omstandigheden of vraagstukken en werk met dat wat er is, wat voor hen belangrijk is. Overigens ben ik ook van; don’t give them what they want, but what they need. Dit betekent ook een liefdevolle spiegel, een confrontatie die soms pijnlijk kan zijn. Ik word niet betaald om vrienden te zijn met mijn collega’s of opdrachtgevers maar om waarde toe te voegen.

VERBINDEN
Mijn missie is mensen verbinden. Aan zichzelf, aan elkaar, en aan een groter geheel – een purpose. Van een organisatie, of het gezin. Naast het werk in organisaties dat ik doe ben ik ook relatietherapeut. Ik krijg vaak als reactie; dat is toch wel iets heeeel anders. Als ik dan uitleg dat er veel overlap zit – een stel is ook een team (of zou dat moeten zijn). In beide gevallen draait het vaak om beter communiceren, vertrouwen, samenwerken, respect hebben voor elkaars eigenheden. Dan begrijpen mensen onmiddellijk dat het werk niet zo heel veel verschilt. In mijn werk als Agile Coach en Transformatiemanager heb ik gemerkt dat de structuur die LEAN/Agile werken biedt (doorvertalen van strategie naar executie met behulp van Obeya, installeren van de juiste Governance en dialogen om zelforganisatie te realiseren) het fundament biedt. Maar om het te laten vliegen is het juiste gedrag nodig. Ik heb me gespecialiseerd in Agile Leiderschap en Agile HR.

Opleidingen

Economische Psychologie, Universiteit van Tilburg

Action Design Argyris, Arthur Andersen Business Consulting

Belbin Teamrolmanagement Masterclass, CMB

Coachingsvaardigheden, Schouten & Nelissen

MBTI level 1 Certificering, OPP

Deep Democracy level 1, Academie voor Organisatiecultuur

Leiderschap en Contractering, Phoenix Opleidingen

Leiderschap en Overdracht, Phoenix Opleidingen

Systemisch werken, Phoenix Opleidingen

De Relatie als Spiegel, Phoenix Opleidingen

EFT therapeut level 1

Gottman Method Couples Therapy level 1 en 2

Geweldloze Communicatie, Sonja Zwart

Scrum Master certificering, Scrum.org

SPC 4 Safe Program Consultant, Scaled Agile Inc

Clifton Strengths Finder