FLORIS LEMMEN


organisatieadviseur  communicatietrainer
interventieontwerper (team)coach
gespreksbegeleider transformatiebegeleider


Op de één of andere manier stond ik helemaal achteraan in de rij toen de Ambitie werd uitgedeeld. Ik kijk altijd vol ontzag en verbazing naar mensen met bucketlists, stappentellers en andere vormen van doelgerichtheid. Gek want ik ben in mijn jeugd lang een fanatiek keeper geweest met een duidelijk doel. Maar zelfs toen kon ik zeer tevreden zijn na een dik verloren wedstrijd (soms tot woede van mijn teamgenoten) omdat ik iets nieuws had geleerd of bijzonders had ontdekt. Mijn energie richt zich altijd op leren, reflecteren en verwerken en daar word ik heel vrolijk van.

“Lijden kan niet bestreden worden, het ontstaat juist uit het bestrijden van wat is. Volmaakt geluk hoeft niet bereikt te worden: het bloeit op in de overgave aan wat is.”

Garab Dorje (Boeddhistische monnik)

Voor mij betekent dit dat we de pijn onder ogen moeten komen in plaats van die te verbloemen en dat we niet altijd naar het positieve moeten kijken.

waarden

DIVERSITEIT
Al zo lang ik mij kan herinneren heb ik een fascinatie voor de verschillen tussen mensen. Hun nukken en bijzondere kwaliteiten veroorzaken bij mij een grote behoefte die te begrijpen, te categoriseren, me erover te verwonderen en te leren om met al die verschillen om te gaan. Ik ben dan ook dol op ‘eigenaardige mensen’ die dingen anders doen dan anderen. En het is mijn ervaring dat vrijwel iedereen zo’n eigen aard heeft, maar dat niet iedereen die laat zien. Als trainer, coach en shiatsutherapeut help ik mensen om zichzelf te begrijpen (zowel lichaam als geest) en vrede te laten hebben met hun bijzonderheden en die van anderen: Making Sense Together.

AANVAARDING
Aanvaarding is een belangrijke waarde voor me. In mijn werk leg ik daarom graag de vinger op de zere plek, door te onderzoeken en door te vragen maar zonder oordeel te geven. Juist uit het onderzoeken en daarmee accepteren van onze minder mooie kanten, ontstaat vernieuwing en leren.

Opleidingen

Organisatiesociologie, Universiteit van Amsterdam

Medisch Shiatsutherapeut, European Shiatsu Academy

Belbin Teamrolmanagement Masterclass, CMB

MBTI trainer, OPP

16PF certificering, OPP

16PF master, PSI

Reflecteren in Actie (Chris Argyris), Het Consulaat

Systeemdenken in de lijn van Peter Senge