Teamontwikkeling

Team ontwikkeling

Diagnose

Het antwoord zit in de vraag

Uit ervaring weten we dat organisaties soms interventies als training of teamcoaching inzetten en daar veel geld in investeren, terwijl de behoefte of het probleem nog niet helder of gedeeld is. Vaak leveren de investeringen dan niet het gewenste resultaat op.

Voordat we kunnen gaan denken aan oplossingen, is een goede diagnose nodig. We gaan sowieso in gesprek met de opdrachtgever en met mensen uit het team. Als het nodig blijkt, lopen we graag mee in de praktijk, wat wij ‘diagnose in actie’ noemen.

Een heldere vraag leidt tot een beter antwoord

Om het gesprek over wat er speelt en wat er nodig is, onderbouwd te kunnen voeren beschikken we over drie verschillende scans, elk gestoeld op wetenschappelijk onderzoek.

We hebben daarnaast een ander goed werkend kwalitatief diagnose instrument in ons pallet. Dat zijn de Spiegelscènes waarin patronen van het team verbeeld worden door acteurs. Het gesprek en de reacties van het team hierop, geven een goed beeld van wat er nodig is om samen uit valkuilen te blijven en welke teamkwaliteiten daarbij ondersteunend zijn.

Meten is weten wat je moet doen

Onze scans doen een meting. Op zichzelf brengen zij geen verandering teweeg. Er zijn interventies en hulpmiddelen nodig om samen het échte gesprek te voeren, feedback te geven of defensieve mechanismen te ontmantelen. Op basis van de uitkomsten van de scan ontwerpen wij, in co-creatie, een maatwerk programma.

 

Om goede interventies te ontwerpen die het juiste probleem aanpakken en nieuwe uitdagingen ondersteunen, gebruiken wij de volgende diagnose instrumenten:

team
kwaliteitenscan

Spiegelscènes

engagement scan

Lencioni scan