AURÉLIE HUDIG-VAN BEUNINGEN


communicatietrainer  gesprekbegeleider 
(team)coach systemisch opsteller
transformatiebegeleider


Ik geloof in de wijsheid van ieder mens en heb slechts de taak om vragen en werkvormen aan te dragen die mijzelf ook ooit geholpen hebben.

“Het leven leven zoals het zich aandient. Dat vraagt om overgave.”

Elizabeth Gilbert

Regelmatig, wanneer ik ontevreden ben over mijn eigen groeiproces of mijn werk, vind ik steun in deze quote. In plaats van de strijd te voeren met een naar gevoel, buig ik licht mijn hoofd en geef me over aan wat zich aandient. En het leuke is, daarna ontstaan er vaak nieuwe, gave mogelijkheden! En dat is wat mij ook kenmerkt, dat ik naast het serieuze, ook de lichte kant van de dingen aandacht geef. Dat we soms om onszelf kunnen lachen, of troost vinden in het alledaagse.

waarden

GELIJKWAARDIGHEID
In een klein Betuws dorpje met veel appelbomen, groeide ik op met een oudere broer, een hardwerkende vader en een keurige Belgische moeder. Wij waren op de één of andere manier ‘anders’. En daarom deed mijn systeem er alles aan om ‘hetzelfde’ te zijn. Dit draagt eraan bij dat ik het nu nog steeds belangrijk vind dat niemand meer of minder is, dat ik als coach of facilitator het niet beter weet of eens even ga vertellen hoe het zit.

AANDACHT
Toen ik moeder werd, had ik het geluk om te worden verrast met een tweeling. Voor het eerst moeder en dan twee baby’s. Wat een uitdaging om ze allebei mijn volle aandacht te geven. Ik kwam erachter dat ik die volle aandacht zo gemist had toen ik klein was. Echt de tijd nemen en met aandacht de ander ècht zien. Wat is dat van grote waarde. Ook in mijn werk is aandacht onmisbaar. Stilstaan bij wat de ander beweegt en nodig heeft in plaats van standaardwerk en ‘rammen’.

ONTWIKKELING
Al vrij jong leerde ik in het gezin om de plek te pakken van de ‘makkelijke dochter’. Mijn broer was de ‘moeilijke zoon’ en mijn vader was er weinig. Zo leerde ik om zo min mogelijk tot last te zijn en goed af te stemmen op wat mijn moeder nodig had. Totdat ik na mijn studie me realiseerde dat ik totaal niet wist wat ik dan zelf nodig had. Waar wilde ik mij in ontwikkelen? Praktisch gezien betekende dit vervolgens een pittige zoektocht naar wie ik echt ben en wat mijn kwaliteiten zijn. Terugkijkend ben ik een laatbloeier, maar voel nu hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is als voedingsbodem om je creativiteit en potentieel tot bloei te laten komen.

Opleidingen

Communicatie Wetenschap, UvA

Post HBO opleiding coach en trainer, Trainers Academy

MBTI kwalificering, The Myers Briggs Company

Opleiding EKV, Margriet van Bentem

Transactionele Analyse, Phoenix Opleidingen

Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen

Beweging van de Ziel, Phoenix Opleidingen

Leergang Teamcoaching, School voor Coaching

Diverse opleidingen bij Piet Weisfelt over werken met liefdesenergie

Systemisch coachen, Nienke Binkhorst

Opleiding Element, In the Heart of Change

Clifton Strengths Finder