Annemarie Noordam


communicatietrainer organisatieadviseur
gespreksbegeleider
interventieontwerper
(team)coach transformatiebegeleider


Met heel mijn hart en veel enthousiasme doe ik al jaren dit mooie werk: Prachtige ontmoetingen hebben, omgaan met heel veel verschillende mensen, de unieke waarde van ieder persoon zien, de context zien waarin hij of zij zich bevindt, de diversiteit aan organisaties; dit alles maakt dat ik nieuwsgierig blijf naar hoe ik iemand ‘aan’ kan zetten in zijn/haar ontwikkeling. Want daar geloof ik in: dat iedereen een stap in zijn of haar ontwikkeling kan maken.

Leven is het meervoud van lef”

Ik houd van het leven. Ergens instappen en niet weten hoe het uitpakt. Nieuwe mensen ontmoeten, dingen doen die je niet eerder hebt gedaan en ontdekken wat het brengt. 

waarden

AVONTUUR
Ik ben niet het type dat met een rugzak door de wouden van een ver continent trekt, maar avontuurlijk ben ik wel. Ik houd van afwisseling, ik zoek de randen op van het gangbare en gooi mezelf graag letterlijk in het diepe. Omgaan met wat er op me afkomt en ín het moment aanvoelen wat nodig is, vind ik het mooiste wat er is. Mijn intuïtie en mijn waarneming kan ik daarbij goed inzetten.

LICHTHEID

Van nature heb ik een opgeruimd karakter en richt ik me op de zonnige kant en de mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat leren en ontwikkelen gebaat is bij een vrolijk, ontspannen en energie gevend component. Daar verbind ik me mee. Al ga ik de ‘pijn’ (van mezelf of van anderen) absoluut niet uit de weg. In tegendeel: ik geloof dat pijn of worsteling verbonden is met (werk)geluk en ontwikkeling. Je moet ‘pijn’ en problemen heel serieus nemen. Mijn motto daarbij is wel: Je hoeft niet (alleen maar) serieus te zijn, om jezelf serieus te nemen. 

NIEUWSGIERIGHEID EN BETROKKEN

Ik ben oprecht benieuwd naar wat er speelt binnen (en tussen) mensen. Wat iemand doet en denkt, wat iemand drijft. En dat geldt ook voor groepen (teams) en organisaties als geheel. Welke patronen zorgen ervoor dat mensen niet tot volledige bloei komen? Dankzij mijn werk mag ik doorvragen en dat geeft boeiende gesprekken en waardevolle inzichten voor hen. Maar ook voor mij als mens. Het gaat mij namelijk niet om alles willen weten (en daarom vul ik ‘nieuwsgierig’ aan met ‘betrokken’). Ik voel me oprecht betrokken bij de vraag van de ander. En wat ik kan doen om antwoorden te vinden en om eerlijk terug te geven wat ik zie gebeuren om daar dan weer over in gesprek te gaan.

.

Opleidingen

Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit der Psychologische, Pedagogische en Sociologische Wetenschappen, Bedrijfsopleidingen

Hanzehogeschool Groningen, PABO

Gecertificeerd DISCOVER Gedrag en Drijfveren, Plato

Belbin Teamrolmanagement Masterclass, CMB

Intuïtief Begeleiden, Bewustzijn in beweging, CemraOpleiding in bewust zelfmanagement, leiderschap en communicatie. Een opleiding van vier jaar gericht op (eigen) persoonlijke ontwikkeling, het begeleiden van cliënten en het bekrachtigen van persoonlijke kwaliteiten van cliënten

Reflecteren in Actie, Het Consulaat

Voice Dialogue, Drama in bedrijf

Werken met acteurs, Bureau Kapok

Clifton Strengths Finder